Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Disc-golf

Discgolf, een mix van golf en frisbee, is een ludieke sport die in de open lucht wordt beoefend en die uitnodigt tot wandelen. Het parcours werd in september 2011 aangelegd in de wijk Les Bruyères.

Net als golf wordt ook discgolf gespeeld op een parcours met 9 of 18 holes die je moet “afleggen” in een bepaald aantal slagen, “par” genoemd. De speler slaat echter niet tegen een balletje, maar gooit een frisbee in de richting van een metalen mand die de “hole” moet voorstellen.

De spelregels zijn geïnspireerd op die van golf, maar er moeten ook andere regels in acht worden genomen, o.a. beleefdheid en wellevendheid ten aanzien van wandelaars, het publiek, de andere spelers en het milieu.

In Louvain-la-Neuve kronkelt het parcours met 9 holes over de groene ruimtes van de wijk Les Bruyères.
Een bord met uitleg over de regels en het parcours staat in het begin van de rue Fond du Maître de Flémalle, in de buurt van het meer. Het parcours zelf begint iets verder op de oever van het meer en eindigt bij het bord met uitleg. Het parcours is gratis toegankelijk voor eender wie.

Discgolf wordt niet met een vrijetijdsfrisbee gespeeld!
Daarom stelt de toeristische dienst Inforville het materieel gratis ter beschikking (er wordt een borgtocht van € 15 / frisbee gevraagd) of wordt het te koop aangeboden (€ 15 / frisbee); de spelers krijgen ook een plattegrond van het parcours en een samenvatting van de spelregels.

Materieel lenen en inlichtingen :
Toeristische dienst Inforville
Place de l'Université 1, Galerie des Halles
1348 Louvain-la-Neuve
010/47 47 47
 
Inlichtingen over discgolf: www.pdga.com (engels website)
Document acties