Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Een regendag

Iedereen naar binnen! Wat een geluk, uiteindelijk, die regen …

10u-11u  Een kleine tentoonstelling ?
Om de twee tot drie weken organiseert de toeristische dienst Inforville een nieuwe tentoonstelling! Kunst, fotografie, wetenschap of geschiedenis … de tentoonstelling is gratis toegankelijk. Om deze eerste ontdekking aan te vullen stellen ook het café-boetiek Livre et Art en het PointCulture regelmatig werk van verschillende kunstenaars tentoon

11u00  Bezoek aan een microbrouwerij en aperitief.
Kom een van de plaatselijke speciaalbieren proeven die ter plaatse worden gebrouwen! Het bekendste is het fameuze Cuvée des Trolls, maar je kunt ook kiezen voor een witbier, een amberkleurig bier of veeleer een fruitbier. De koperen brouwerskuipen zijn goed te zien en zo de brouwer aanwezig is, zal hij je vragen met plezier beantwoorden en je inwijden in zijn vak.

12u00  Maaltijd in een restaurant in de wijk Le Biéreau.
Le Brasse-Temps stelt een brasseriekeuken voor op basis van de bieren die er worden gebrouwd; kan de kaart je echter niet bekoren, dan moet je niet ver lopen om een adres te vinden dat een omweg waard is! Je hebt de keuze tussen restaurants die populair zijn bij studenten op de place des Wallons of veeleer een biorestaurant op het terras van Les Ardennais.

13u30-15u30  Bezoek aan het Hergé-museum of het Museum L.
In Louvain-la-Neuve vind je ook twee musea: het Hergé-museum en het Museum L. Het Hergé-museum neemt je op ontdekking van de vele aspecten van de geestelijke vader van Kuifje. Het Museum L stelt je de kunstwerken en collecties voor die eigendom zijn van de universiteit.

15u45  Ludieke indooractiviteit.
Even ontspannen met een spelletje petanque? Biljart en bowling verwelkomen je in een gedempte sfeer in de kelderverdieping …

18u00  Maaltijd in een restaurant in het centrum van Louvain-la-Neuve en avondje uit op de Grand-Place
Een mooie dag eindigt met een lekker maal, goed beschut tegen het slechte weer! Een lichte maaltijd van tapas, sushi of een brasseriegerecht? Wat je ook kiest, een filmvoorstelling of een dansavond in de Gravity bar van de Beckett’s zal je helpen om alles te verteren … of net niet !

Document acties