Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Een sportieve dag

Een dag vol actie om het landelijk karakter van onze stad en zijn groene ruimtes te ontdekken.

10u-12u00  Een fiets huren in Ottignies om de verschillende entiteiten en bezienswaardigheden te ontdekken.
Om het platteland te doorkruisen, huur je een fiets bij Pro Velo, naast het station van Ottignies. Je vindt er ook een kaart met fietstochten. Dankzij de uitgebreide fietsinfrastructuur zijn de verschillende entiteiten evenals meerdere interessante plekken en monumenten zoals de beschermde kerken, opmerkelijke hoeven, de vijvers van Le Buston en de toren van Moriensart vlot bereikbaar met de fiets!

12u00-13u00  Maaltijd in het restaurant-brasserie van de Place communale in Céroux.
Van fietsen krijg je honger. Dan is het terras van dit oude gemeentehuis, gelegen aan een majestueus plein met beschermde bomen, een zeer fijne halte!

13u30-15u  Ontspannen in het Bois des Rêves.
Ben je sportief aangelegd, dan is het Bois des Rêves voor jou “the place to be”, met zijn wandelpaden, fitnessparcours, visvijver en zwembad met solarium.

15u30-17u30  Golf of discgolf.
Liefhebbers van “green” vinden in de golfclub van Louvain-la-Neuve een geschikt terrein. Ben je veeleer op zoek naar een originele activiteit, dan moet je koers zetten naar de groene ruimtes van Louvain-la-Neuve en er het discgolfparcours uittesten; discgolf wordt gespeeld met een soort frisbee die je kunt lenen bij de toeristische dienst Inforville.

18u-21u  De fietsen binnenbrengen in Ottignies. Maaltijd in een restaurant in het centrum van Ottignies, gevolgd door een avondvoorstelling in het cultureel centrum.
Aan alle leuke dingen komt een eind en dus moeten de fietsen terug naar Ottignies. Gelukkig biedt het centrum voldoende gelegenheid voor een gezellige avond, op restaurant of door een voorstelling bij te wonen in het cultureel centrum.

Document acties